Zeeuws Meisje naar Middelburg, New York én De Tweede Kamer

zaterdag 31 augustus 2019

De presentaties en tentoonstellingen voor ons mooie Zeeuws Meisje #gelijkheid project volgen elkaar nu steeds sneller op. Naast de vernissage en boekpresentatie in De Wandelkerk te Middelburg (14 september, 14.00h -Welkom!), de presentatie in Michigan en New York tijdens The Four Freedom Awards wordt het werk nu ook getoond in het gebouw van de Tweede Kamer in Nieuwspoort tijdens De Haagse Tweedaagse! Daar zijn we best trots op!

Daarnaast heeft Omroep Zeeland Televisie al de fotosessies gevolgd. De afleveringen worden uitgezonden op iedere donderdag vanaf 5 september 2019 en twee maanden lang.

Zeeuws Meisje #gelijkheid is een multidisciplinair project gebaseerd op artikel 1 uit de grondwet, het gelijkheidsbeginsel. Daarnaast gaat het over doorgeven van Zeeuws erfgoed. Met deze twee peilers als basis brengen we op originele wijze én vanuit een positieve visie de thematiek onder de aandacht. Met een team vakmensen wordt de traditionele Walcherse ‘werkse' dracht uitgevoerd in monochrome tinten. Zo wordt het iconische personage Zeeuws Meisje ingezet als veelkleurig symbool van gelijkheid en hoop.

Gekozen is voor een Walcherse dracht van alledag, van het werkende leven. Het erfgoed van de dracht is vertaald naar pakkende hedendaagse beelden, dankzij een team van vakmensen. Stylisten, juweliers, naaisters en zelfs een klompenmaker. Naast autonome beelden worden diverse Zeeuwse bedrijfstakken belicht in de fotografische series en zijn er verbeeldingen die relateren aan de landbouw- en visserij-industrie.

Middels diverse posteracties, gespreksmomenten, fotosessies, een reeks televisie-afleveringen bij Omroep Zeeland, een boek en een tentoonstelling die opent op 14 september in De Koorkerk te Middelburg zetten wij mensen vanuit een professionele visie van de beeldende kunst aan het denken.

Samen kleuren wij Nederland!

#gelijkheid #zeeuwsmeisje #zeeland #zeeuwsmeisje2019 #zeeuw #zeeuwsmeisjenu