Zeeuws Meisje #gelijkheid

dinsdag 23 april 2019

In 9 fotosessies wordt middels de kleuren van de regenboog aandacht gevraagd voor gelijkheid en respect voor je medemens op ieder niveau. Met de fotografische serie worden vanuit een positieve visie oude en nieuwe thema’s met elkaar verbonden.

Zeeuws Meisje is een multidisciplinair project gebaseerd op artikel 1 uit de grondwet, het gelijkheidsbeginsel. Daarnaast gaat het over doorgeven van Zeeuws erfgoed. Met deze twee peilers als basis brengen we op originele wijze én vanuit een positieve visie de thematiek onder de aandacht. Met een team vakmensen wordt de traditionele Walcherse ‘werkse' dracht uitgevoerd in monochrome tinten. Zo wordt het iconische personage Zeeuws Meisje ingezet als veelkleurig symbool van gelijkheid en hoop.

Gekozen is voor een Walcherse dracht van alledag, van het werkende leven. Het erfgoed van de dracht is vertaald naar pakkende hedendaagse beelden, dankzij een team van vakmensen. Stylisten, juweliers, naaisters en zelfs een klompenmaker. Naast autonome beelden worden diverse Zeeuwse bedrijfstakken belicht in de fotografische series en zijn er verbeeldingen die relateren aan de landbouw- en visserij-industrie.

Middels diverse posteracties, gespreksmomenten, fotosessies, een reeks televisie-afleveringen bij Omroep Zeeland, een boek en een tentoonstelling die opent op 14 september in De Koorkerk te Middelburg zetten wij mensen vanuit een professionele visie van de beeldende kunst aan het denken.

Team:
Foto’s door Rem
Visagie en Haarstyling door Desiree Bakker Schoonheidssalon Excellence
Dracht door Wilma Mode
Vlogs door Rachel Verhage van De Zeeuwze
Haakwerk door Antoinette
Organisatie door Anaela
website door Nick
Zeeuwse Sieraden door Juwelier Minderhoud
Klompen van Klompenmakerij Traas

Tijdspad en Start eerste fotosessie:
Groen 28 april - 9.00 - 17.00, locatie Ellewoutsdijk
Blauw 6 mei
Geel 12 mei
Rainbow 19 mei
Grijs 16 juni
Oranje
Indigo
Violet
Rood

Contact:
Rem van den Bosch +31643544279 remvandenbosch@gmail.com
Wil je mee doen als Zeeuws Meisje?
Kandidaatstelling en organisatie: Anaela Strutz +31638303376

Nieuw Zeeuws Meisje 2019 powered by:
Rem van den Bosch www.beeldinzeeland.nl, Desiree Bakker Schoonheidssalon Excellence www.excellencegoes.nl, Wilma Mode en Onderkleding www.wilmamode.nl, Rachel Verhage www.zeeuwze.nl, Piet Minderhoud www.juwelierminderhoud.nl, Klompenmakerij Traas www.klompen.com

Credits bijgesloten beeld: Anne van Weenen in een creatie van Marty Weststrate "Een ode aan mijn grootmoeder", Zeeuws Meisje 2012