Tentoonstellingslocatie bekend en Omroep Zeeland

maandag 1 juli 2019

De ontwikkelingen volgen elkaar nu steeds sneller op! We zijn trots om aan te mogen kondigen dat we ons mooie projecten mogen presenteren in De Wandelkerk te Middelburg. De vernissage is op zaterdag 14 september, 14.00h. Daarnaast zijn we nu iedere week met Omroep Zeeland op stap tijdens de fotosessies en belangrijke momenten. De opnames zullen resulteren in een reeks van 6 afleveringen die eind van de zomer worden uitgezonden via Omroep Zeeland Televisie

Zeeuws Meisje 2019 is een multidisciplinair project gebaseerd op artikel 1 uit de grondwet, het gelijkheidsbeginsel. Daarnaast gaat het over doorgeven van Zeeuws erfgoed. Met deze twee peilers als basis brengen we op originele wijze én vanuit een positieve visie de thematiek onder de aandacht. Met een team vakmensen wordt de traditionele Walcherse ‘werkse' dracht uitgevoerd in monochrome tinten. Zo wordt het iconische personage Zeeuws Meisje ingezet als veelkleurig symbool van gelijkheid en hoop.

Gekozen is voor een Walcherse dracht van alledag, van het werkende leven. Het erfgoed van de dracht is vertaald naar pakkende hedendaagse beelden, dankzij een team van vakmensen. Stylisten, juweliers, naaisters en zelfs een klompenmaker. Naast autonome beelden worden diverse Zeeuwse bedrijfstakken belicht in de fotografische series en zijn er verbeeldingen die relateren aan de landbouw- en visserij-industrie.

Middels diverse posteracties, gespreksmomenten, fotosessies, een reeks televisie-afleveringen bij Omroep Zeeland, een boek en een tentoonstelling die opent op 14 september in De Koorkerk te Middelburg zetten wij mensen vanuit een professionele visie van de beeldende kunst aan het denken.

Samen kleuren wij Zeeland!

#gelijkheid #zeeuwsmeisje #zeeland #zeeuwsmeisje2019