Kunstproject De Nieuwe Michiel officieel van start!

woensdag 16 juli 2014

Wie zijn op dit moment binnen Zeeland de grote inspirators, kunstenaars, sportmensen en zakenlieden van deze tijd?
En….. als die er zijn.. zouden we die dan vinden en treffend kunnen portretteren? Wij denken van wel!!

Op zoek naar De Nieuwe Michiel!
de beurt is aan de Zeeuwse mannen

Dat fotograaf kunstenaar Rem van den Bosch opnieuw een herscheppend idee lanceert, dat mogen we na een flink aantal spraakmakende projecten wel van hem verwachten. Dat hij mensen op die typische ‘Van den Bosch manier’ portretteert: ook dat ligt voor de hand als je zijn werk en resultaten de afgelopen jaren hebt gevolgd. “In de headshots die ik nu ga maken, wil ik expliciet een karakteristieke drive laten zien”. “Geen versiersels en visagie, geen franje”. Van den Bosch gaat de diepte in: hij vangt het zielenroersel in een portret, fotografeert de man in zijn succes en echtheid.

Op zoek naar Zeeuwse helden
‘De Nieuwe Michiel’ noemt Van den Bosch zijn nieuwste project. “Het worden 10 a 12 beelden waarmee hij karakter, kracht en echtheid van een aantal Zeeuwse mannen exposeert. Mannen die worden gezien en die opvallen. Van den Bosch refereert aan Michiel de Ruyter: een personage met een hoog ambitieniveau, strijdvaardig, onverschrokken, onderscheidend… een held. Iemand die je je zonder twijfel herkent en herinnert. Een man waar je – om verschillende redenen - niet omheen kunt.
Pak jij je deze kunstminnende kans om jezelf als trotse Zeeuw onsterfelijk te maken, of om daaraan mee te werken?! Zeeuwse mannen: de beurt is aan jullie!
De Nieuwe Michiel
Michiel de Ruyter 2.0. Havenwerker? Brandweerman? Tattoo-artist? Skater? Jongerenwerker? Belangrijk voor de maatschappij in Zeeland, staat altijd klaar voor iedereen? Ben je al eens held geweest of moet je dat nog worden?
De Nieuwe Michiel is hip, sexy, rebels, vooruitstrevend, opstandig. Michiel is wild, cool, lief, respectvol, energiek. Michiel is Zuid-Bevelander, Middelburgs-Marokkaan, West Kappelaar, Vlissings-Surinamer, Buttinge-Rotterdammer…. Michiel kan uit elke windstreek van Nederland komen maar hij viert zijn bekendheid in Zeeland!

Jij?
Michiel is zoals hij is. Hij heeft betekenis voor mensen in Zeeland. Heb je geen idee maar wel een persoon in gedachten die uniek is in Zeeland? Laat het weten! Je mag ook iemand voordragen.
Hoe unieker je idee of persoon, hoe groter de kans is dat je bezocht en vastgelegd wordt door fotograaf Rem van den Bosch. Een fotoshoot met Rem is trouwens niet alleen ‘werk aan de winkel’ het is ook hoog professioneel en… ‘elke keer een belevenis!

Resultaat
De Nieuwe Michiel wordt hét gezicht van Zeeland anno 2014. Er worden uiteindelijk 10 a 12 fotoprints geëxposeerd op een bekende locatie. Voor geïnteresseerden en liefhebbers zijn deze prints exclusief te koop. De beeldrechten worden verder gebruikt voor versterking van het Zeeuws beeldmerk, denk aan bijvoorbeeld afdrukken op posters en ansichtkaarten.

Over Rem…
De Nieuwe Michiel is een idee van Rem van den Bosch. Rem van den Bosch is beeldend kunstenaar en creatief Zeeuws ondernemer. Hij organiseert diverse succesvolle lokale kunstprojecten: denk aan ‘Nieuw Zeeuws Meisje’, ‘Beroemd in Zeeland’, ‘Crashed cars en movie stars’… die niet alleen in Zeeland maar ook landelijke bekendheid en bewondering ontvingen.

Allianties
Rem werkt samen met partijen uit de culturele sector en het bedrijfsleven die de kunst in Zeeland een warm hart toedragen. De belangrijkste zijn CTV Zeeland, De Dikke Ophaal en Zeus Art Projects.

Contact:
Voor aanmelden, sponsoring en/of meer informatie mail je naar remvandenbosch@gmail.com.
Rem van den Bosch 06 43544279
Tekst: Sandra Burgers /De Dikke Ophaal / 06 51263813