Een nieuws pagina!

maandag 19 mei 2014

‘Het Nieuwe Zeeuwse Meisje’: verkiezing en zoektocht van kunstenaar Rem van den Bosch. “Ik ga er wel vanuit mijn stijl tegenaan”. “Mensen zullen de beelden helemaal te gek vinden óf juist onzin en misschien wel helemaal niks”.

Vanuit zijn nieuwe stichting * ‘L.A.K.’ lanceert kunstenaar-fotograaf Rem van den Bosch een eerste initiatief. Rem heeft net een lange tijd op Aruba achter zich en voelt zich nu helemaal klaar voor een nieuwe lokale actie en uitdaging! Over de verkiezing zegt hij “ik wil eigenlijk onderzoek doen naar wie in deze tijd, wie nu Het Nieuwe Zeeuwse Meisje is”. Een verkiezing is het instrument wat hij daarvoor inzet. Bij deze verkiezing staat de extraverte visie van Rem van den Bosch op beeldende kunst natuurlijk centraal. “Ik wil mensen via de media bereiken en ze feedback kunnen laten geven”. Een coöperatief Zeeuws kunstproject mét en vóór Zeeuwen dus.

“Mensen mogen mij zelf zeggen wat hun idee is van Het Nieuwe Zeeuwse Meisje”. “En of ze denken dat zij dat zijn”. Van den Bosch noemt een paar voorbeelden: “de vorm kan een portret zijn, een stilleven in een huiskamer… een buitenlocatie: iedereen met een idee of een gedachte kan mij dat schrijven”. Naast de vorm moet ook de inhoud prikkelend genoeg zijn voor Van den Bosch: “een 80-jarige in lingerie op een hemelbed van Zeeuwse klei, een tiener – gekleed als Lady Gaga – die ‘s morgens de koeien melkt… het kan allemaal”. Voorwaarde is dat het inspirerend is én een bepaalde boodschap uitzendt. “Als ik een stukje typische identiteit kan laten zien – van bijvoorbeeld Zeeuwse jongeren - , dat maakt dat mijn verkiezing en latere presentatie alleen nog maar interessanter”.